#Misha things

Blog Music Random RSS

Posts tagged "nederlands":

Als je een bos plastificeert wordt het stoffig

18 dec 2021

Een idee dat misschien een beetje helpt bij het omgaan met de dood.

(...)
Tags: nederlands de_dood blog

Koeien die konijnen oproepen minder wortels te eten

22 nov 2021

Een eerste versie van deze tekst is geschreven voor, en voorgedragen tijdens een "kroegcollege" waar studievereniging "Spectrum" mij in januari 2020 voor uitnodigde. Het thema dat mij hierbij werd meegegeven was de "privatisering van geluk".

(...)
Tags: nederlands blog

Onbestemde rechtse frustratie

05 okt 2021

Wat me opviel afgelopen zondag, was hoe makkelijk mensen met elkaar samen staan te protesteren. Allemaal verschillende verhalen. Wereldbeelden. Iedereen is ergens anders boos over.

(...)
Tags: blog fascisme nederlands

Broodje kaas op de Elandsgracht

15 sep 2021

Vandaag at ik een broodje kaas in het speeltuintje tegenover de AH van de Elandsgracht. Er kwam een vrouw naast me zitten met een cello. Ik dacht eerst dat ze alleen was. Later begreep ik dat haar kind in het speeltuintje rondrende. Ik vroeg "kom je ergens vandaan, of moet je ergens heen?"

(...)
Tags: nederlands blog corona

Nazi's in Amsterdam

09 sep 2021

Het fascineert me hoe normaal het lijkt te zijn geworden dat er uitgesproken nazi's en fascisten meelopen in de protesten tegen de corona-maatregelen van afgelopen zondag. Het maakt me niet uit hoe (il)legitiem en (slecht) onderbouwd je zorgen zijn over deze maatregelen, als je organisaties als Voorpost met prinsenvlaggen laat meelopen heb je echt ergens een cruciale afslag gemist. In je leven. In je hoofd.

(...)
Tags: blog fascisme nederlands

Umarell

06 aug 2021

Rob wees me onlangs op dit prachtige fenomeen/concept, en vroeg me wat een goede Nederlandse vertaling zou kunnen zijn. Ik dacht aan:

(...)
Tags: nederlands tip blog

Schier

05 aug 2021

Vandaag kwam ik erachter dat het voorvoegsel "pen" in het woord "penultimate" te herleiden is tot het Latijnse "paene" dat "bijna" betekent. Dus "penultimate" is "bijna laatste". En "peninsula" is een "bijna eiland". Dat vond ik leuk.

(...)
Tags: etymologie nederlands beetje_leuk blog

De meeste mensen drinken geen kinderbloed

30 jul 2021

Quote Mussolini:

(...)
Tags: nederlands fascisme postmodernisme blog

Eigen angst eerst

30 jul 2021

Sommige mensen, waaronder Thierry Baudet, zeggen geen corona vaccinatie te willen omdat het vaccinatieprogramma volgens hen één groot experiment is waarvan de bijwerkingen op de lange termijn onduidelijk zijn.

(...)
Tags: nederlands fascisme blog corona

Telefoonalfabet

23 jul 2021

Van wie is de A? Officieel? Volgens Genootschap onze Taal is de A officieel van Anton. De B is natuurlijk van Bernhard (alsof die al niet genoeg bezit), en de C is uiteraard van Cornelis.

(...)
Tags: nederlands beetje_leuk blog

Land van melk en heling

22 jul 2021

Als je in Amsterdam een gestolen fiets koopt, dan is dat mooi goedkoop, maar ben je ook strafbaar. De lage kosten van de fiets komen immers direct voort uit een onderliggende diefstal, die je met de aanschaf van de fiets bovendien in stand houdt. Dat heet heling.

(...)
Tags: economics nederlands blog

Brief over proefschrift

03 apr 2020

Beste Andrej,

(...)
Tags: nederlands blog

Het ongemak van Nederland

31 jul 2018

Het gesprek tussen Romana Vrede en Janine Abbring is inmiddels in alle grote kranten besproken. Janine had het niet makkelijk met Romana, daar waren alle recensenten het wel over eens. Maar hoe gemakkelijk had Romana het met Janine? Dat niemand deze vraag lijkt te stellen is tekenend voor Nederland.

(...)
Tags: nederlands blog
Other posts

Back